Телеграм канал 'Звездани путник'

Звездани путник


1'014 подписчиков
просмотров на пост

Специјалност: соларни систем, космичке мисије, млечни пут, интрегалактички простор, галаксије, црне рупе, егзопланете, супернове, квазари, интра/интер универзумске "црвоточине"

Детальная рекламная статистика будет доступна после прохождения простой процедуры регистрации


Что это дает?
  • Детальная аналитика 262'228 каналов
  • Доступ к 118'875'276 рекламных постов
  • Поиск по 470'019'630 постам
  • Отдача с каждой купленной рекламы
  • Графики динамики изменения показателей канала
  • Где и как размещался канал
  • Детальная статистика по подпискам и отпискам
Telemetr.me

Telemetr.me Подписаться

Аналитика телеграм-каналов - обновления инструмента, новости рынка.

Найдено 87 постов

☀️ Занимљива појава коју сам снимио пре неки дан. Сноп фотона као бодеж пробија облаке
Видео/гифка, 12 сек,
1.000 ЧЛАНОВА 💪💪💪 ХВАЛА ВАМ
🔭КИЦ 8462852 / Табис Звезда
Откривен је објекат у облику троугла коју у нередовним интервалима прелази преко лица звезде

🔭Снимци које је Кеплер снимио Табис звезде нису одговарали ни једном познатом обрасцу и моделу. Уместо тога, чинило се да су интензивнији и скоро потпуно насумични. Када је уочено овакво понашање звезде, формално названу КИЦ 8462852, астрономи нису могли да дођу до разумног објашњења за оно што су видели.

🔭Једноставно се није понашало као било која друга звезда на небу — а чудни догађаји затамљења били су само део загонетке.

🔭За овакве догђаје у близини звезде научници имају неколико објашњења,од роја комета,небуларне прашине до вештачког објекта или чак Дајсонове сфере
Изображение
https://youtu.be/ADiql3FG5is
Овонедељна препорука предавња: Квантна биологија

Уживајте
Web-страница:
Quantum Biology: The Hidden Nature of Nature
Can the spooky world of quantum physics explain bird navigation, photosynthesis and even our delicate sense of smell? Clues are mounting that the rules governing the subatomic realm may play an unexpectedly pivotal role in the visible world. Join leading thinkers in the emerging field of quantum biology as they explore the hidden hand of quantum physics in everyday life and discuss how these insights may one day revolutionize thinking on everything from the energy crisis to quantum computers.

The World Science Festival gathers great minds in science and the arts to produce live and digital content that allows a broad general audience to engage with scientific discoveries. Our mission is to cultivate a general public informed by science, inspired by its wonder, convinced of its value, and prepared to engage with its implications for the future.

Subscribe to our YouTube Channel for all the latest from WSF.
Visit our Website: http://www.worldsciencefestival.com/
Like us on Facebook: https://www.facebook.com/w…
🔭Маглина Лептир забележена у више спектара светлости од стране свемирског телескопа Хабл 🔭

🔭Маглина је распона 3 светлосне године са процењеном температуром од 250.000 степени Целзијуса.

🔭Близу је звезде Шаула 🌟 у сазвежђу Шкорпије па ко има телескоп нека је потражи
Изображение
💥изашао је и видео снимак удара објекта у Јупитер
Видео/гифка, 5 сек,
🔭Највећи део црних рупа у свемиру настали су гравитационим урушавањем звезда које троше сво своје гориво у завршној фази: то се зову "звездане црне рупе". Неће се све звезде претворити у црне рупе на крају свог живота;

🔭Када је језгро звезде мање од две или три соларне масе, не може се створити звездана црна рупа.То јест, постоји минимална звездана маса испод које звезда не може да се сруши у црну рупу. Као пример, наше Сунце се никада неће претворити у црну рупу на крају свог живота, али друге масивне звезде попут црвеног суперџина Бетелгеза ће неминовно постати црне рупе.

🔭Постоје и друге црне рупе које се зову "исконске" црне рупе, које су – као што њихово име указује – настале у првим тренуцима Великог праска, када је универзум први пут почео, и теоретски могу поседовати било какву масу. Могу се кретати у величини од субатомске честице до неколико стотина километара.А када је реч о црним рупама, супермасивне не емитују радијацију, док најмање емитују највише радијације.
Изображение
📝Квантно уплитање је физички феномен који настаје када се група честица генерише, комуницира или дели просторну близину на начин да се квантно стање сваке честице групе не може описати независно од стања осталих, укључујући и то када су честице раздвојене великом удаљеношћу.

📝 Тема квантног уплитања је у срцу проблема између класичне и квантне физике: уплитање је примарна карактеристика квантне механике која недостаје у класичној физици

📝 Да покушам да појасним: ако имате две квантне честице које су на почетку биле физички повезане,и да их ставите у кутију без да обзервирате њихов својства, и онда те две кутије однесте једну код Сунца а другу до Јупитера (за ово време честице се налазе у неодређеном статусу). Оног тренутка када отворите једну кутију честица одмах заузима супер позицију (рецимо има топ спин), то тренутка честица која се налази код Јупитер заузима супротан спин (повезаност која тренутна)

📝Ову особину ни Ајнштајн није желео да прихвати те ју је назвао Spooky action at the distance.
Видео/гифка, 7 сек, animation.gif.mp4
😁 како се астронаути на МСС шишају
Видео/гифка, 57 сек,
💥 Ако добро погледате слику видећете белу флеку мало северно од Јупитеровог екватора, то је експлозија до сада непознатог метеора који је ударио 12.Септембра.

🔭Ако знамо величину Јупитера у односу на Земљу, можемо да закључити да би овакав ударац у нашу планету отприлике покрио величину Русије

P. S. Novi podatak je da je velicina bele mrlje nastale od eksplozije jednaka Zemlji
Изображение
🔭 Једна од најјаснијих слика површине планете Меркур.

🚀Слика је начињена свемирском летелицом Гласник (Messenger)

🔭Боје које видите на површини планете нису видљиве за људско око и показују различите хемијске елементе и једињења.

🔭 Види се огроман број ожиљака од удара метеора, за шта је кривац Меркурова близина Сунцу
Изображение
📝 Сада причамо о једној теорији од које ће дефинитивно да вас заболи глава: Теорија Холограмског универзума

📝Холограмски принцип је идеја да је универзум око нас, за који смо навикли да мислимо као тродимензионални — имамо три димензије простора — заправо на фундаменталнијем нивоу дво димензионалан и да се све што видимо што се дешава око нас у три димензије заправо дешава у дводимензионалном простору.

📝Слично битовима и бајтовима који се налазе на компакт диску, који кодирају, на пример, део музике – у овој дводимензионој равни се налазе делови који суштински чине наш универзум. Ту су кодирани и оно што кодирају је оно што видимо да се дешава око нас у три димензије.

📝Ова идеја је се наравно родила из математичких прорачуна у покушају спајања теорије релативитета и теорије квантне механике,а спој им је теорија струна. Научници су дошли до великог проблема када су покушали да реше проблем губитка информација у Црним рупама
Изображение
💫Фотон је најмања јединица квантног електромагнетног зрачења. То је основна јединица светлости.

💫Фотони су увек у покрету и, у вакуму, путују константном брзином до свих посматрача од 2.998 x 108 м/с (око 300.000км у секунди). Ово се обично назива брзином светлости, означеном словом C у чувеној формули Е=МС2 .

💫Ајнштајн је доказао да је светлост проток фотона, енергија ових фотона је највиша тачка њихове фреквенције осцилација, а интензитет светлости одговара броју фотона. У суштини, објаснио је како млаз фотона може да делује и као талас и као честица (слично као што је приказано на слици).

💫Основна својства фотона су

💫Имају нулту масу и енергију у стању мировања. Оне постоје само као покретне честице

💫То су елементарне честице упркос томе што немају масу.

💫Немају електрични набој.
Стабилни су.
То су честице са спином (правац окретања) -1 што их чини бозонима.
Они носе енергију који зависе од фреквенције, што је већа фреквенција то је већа енергија, на тај начин фотони су носиоци и штетне радијације
 
Изображение
https://youtu.be/YSWd21z2qqE

На захтев понављамо панел на тему теорије струна.

Уживајте
Web-страница:
Loose Ends: String Theory and the Quest for the Ultimate Theory
Thirty-five years ago string theory took physics by storm, promising the coveted unified theory of nature’s forces that Einstein valiantly sought but never found. In the intervening decades, string theory has brought a collection of mind-boggling possibilities into the lexicon of mainstream thinking—extra dimensions of space, holographic worlds, and multiple universes. Some researchers view these developments as symptoms of string theory having lost its way. Others argue that string theory, although very much still a work in progress, is revealing stunning new qualities of reality. Join leading minds in theoretical physics for a whirlwind ride through the twists and turns of string theory—its past, its future, and what it tells us about the search for the universe’s final theory.

PARTICIPANTS: Marcelo Gleiser, Michael Dine, Andrew Strominger

MODERATOR: Brian Greene

MORE INFO ABOUT THE PROGRAM AND
PARTICIPANTS: https://www.worldsciencefestival.com/programs/loose-ends-string-theory-and-the-quest-for-the-ultimate…
💥☄Драги чланови групе,да ли имате нека питања везана за астрономију, астрофизику или квантну физику,на која би админи групе могли да вам помогну у проналажењу одговора
Изображение

Найдено 87 постов