Телеграм канал 'Serbian Volunteer Corps'

Serbian Volunteer Corps


234 подписчиков
просмотров на пост

Pictures, videos and information about Serbian Volunteer Corps during WW2.

Слике, видео снимци и информације о СДК током другог св. рата

Детальная рекламная статистика будет доступна после прохождения простой процедуры регистрации


Что это дает?
  • Детальная аналитика 278'682 каналов
  • Доступ к 130'995'026 рекламных постов
  • Поиск по 519'100'937 постам
  • Отдача с каждой купленной рекламы
  • Графики динамики изменения показателей канала
  • Где и как размещался канал
  • Детальная статистика по подпискам и отпискам
Telemetr.me

Telemetr.me Подписаться

Аналитика телеграм-каналов - обновления инструмента, новости рынка.

Найдено 80 постов

Родна кућа Димитрија Љотића.

(https://t.me/serbianvolunteercorps)
Изображение
На данашњи дан, из болнице ,,Др Драгиша Мишовић” саопштено је да је 30. новембра 1977. године око 17.30 преминуо песник и приповедач, романсијер и драмски писац Милош Црњански, у осамдесет четвртој години, претходно одбивши да прими храну и пиће, као и било какву помоћ медицинског особља.

„У Теби нема бесмисла, ни смрти, Ти сјајиш као ископан стари мач. У Теби све васкрсне, и заигра, па се врти и понавља, као дан и детињи плач. А кад ми се глас, и очи, и дах, упокоје, Ти ћеш ме, знам, узети на крило Своје.“
- Ламент над Београдом, 1956.
Изображение
Неће још дуго
Изображение
Српски војници праве Снешка - Једрене, 1912.
Изображение
Нажалост живимо и даље у суженој титославији а не Србији.
Изображение
„Када говоримо о jунаштву, ми мислимо пре свега на оно наjвеће jунаштво: победити себе. То jунаштво ниjе jеданпут у години дана, или у месец дана, него стално неуморно jунаштво, сваког дана и сваког часа. То jе непрекидна будна стража над сваком своjом речjу, сваком мишљу, сваким поступком. Ако себе победите, победићете све противнике србског народа. Трудите се да такви jунаци будете".

ђенерал Коста Мушицки „Заповести Српским добровољцима"
Изображение
Момило Ђујић у друштву Добривоја Ћилерџића припадника покрета Збор и Српског добровољачког корпуса - Епископом Лаврентијем и свештеником Миланом Јовановићем.
Извор FB страница:Српски добровољачки корпус

(https://t.me/serbianvolunteercorps)
Изображение
На данашњи дан 1918. Подгоричка скупштина је изгласала уједињење са Србијом. ❤️
@buntistorija
Изображение
На данашњи дан навршава се 51 година од самоубиства Јукија Мишиме. Том приликом вам и преносимо обраћање његовим саборцима из организације Татенокаи пре него што је извршио сепуку.

Међу вама има и оних који су стално били с нама од оснивања наше организације и оних из пете класе који су са нама само девет месеци. Ипак, што се мене тиче, без обзира на степен вашег учешћа и искуства, сви смо другови заједничког идентитета који су превазишли разлике у годинама и намеравали су да крену ка заједничком идеалу.
Као што сам често искушавао вашу решеност строгим језиком, имао сам један сан у коме се ми сви чланови уједињујемо у једно и устајемо за правду и исправни циљ, и спровођење идеје наше организације. То је управо највећи сан у мом животу. Да бисмо вратили Јапан у његово истинско и аутентично стање, морамо концентрисати сву силу Татенокаја и изнети нашу борбу.

У ту сврху сте добро поднели ригорозан тренинг без икаквих жалби. У данашњој омладини мислим да не постоји нико други који би могао да себи постави чисте циљеве и да им тежи са једном темељном издржљивошћу за све физичке потешкоће као што сте то чинили ви. Изузимајући празне теорије и разговоре типичне за левичарску револуционарну омладину и претварајући тиху акцију у нашу намеру, заједно смо вежбали Пут ратника. Када за то дође време, дефинитивно ћемо доказати стварну вредност наших Татенокаја пред очима свих Јапанаца.

Међутим, погодно време за то се није појавило. Изгубљена је прилика да се дигнемо и делујемо као целина за своју идеју. Под фасадом просперитета и стабилности, Јапан из дана у дан показује канцерогене симптоме губитка сопствене душе, можда неповратно, али могли смо само да стојимо по страни и гледамо и не радимо ништа. У време када је наша акција била најпотребнија, околности су одбијале да стану на нашу страну.

Да бих представио овај непрекидни осећај бола и беса кроз деловање малог броја наших чланова и како бих што више ограничио жртве, остао ми је само један начин који је за већину вас непознат. Са моје стране то никако није било издаја вас. Иако се Татенокаи сада гаси и распушта, да није веровања да ће идеал малог броја уродити плодом за будућност свих вас који сте одрасли, како бих могао да се одлучим на такво дело? Волео бих да сви пажљиво размислите о овоме.

Чак и да Јапан потоне на дно декаденције, ви бисте били последња омладинска група у Јапану која је научила дух и стекла култивацију ратника. Кад се одрекнете својих идеала, Јапан умире.

Током свих ових година само сам размишљао и настојао да вас научим поносу човека. Искрено се надам да они који су некада припадали Татенокају никада у животу неће заборавити значење речи „Јапанци“. Оно што сте стекли у младости је богатство вашег живота и никада га не требате напустити.

Поново бих желео да изразим дубоко поштовање према вашем узвишеном идеалу и најдубље хвала што делите труд и невољу са мном.

Нека десет хиљада година живи Његово Царско Височанство!

Јукио Мишима
Вођа Татенокаја
Новембар, 45. година Шове
КАКО ЈЕ "ЗБОР" СПАСИО ХИЛАНДАР..

Као једно од најсветлијих дела припадника ЈНП "ЗБОР" остао је упамћен догађај из 1960. Наиме одмах после другог светског рата у овој светињи било је 75 монаха, братство је међутим убрзо почело нагло да се расипа, па је постојала опасност да манастир падне у руке Грка.
Педесетих година прошлога века Свети Николај Жички упутио је апел за одлазак монаха у Хиландар.

Постоји такође и апел Игумана Мојсија који моли Србе да спасу Хиландар да не пређе у руке Грцима. Иначе по Византијским законима, који још увек важе за Свету Гору, ако број калуђера спадне изпод 8 онда Грци аутоматски преузимају манастир. Кроз историју то није био редак случај с обзиром да су Грузијци изгубили један од својих најлепших манастира, а примера је и поред тог било још.
Тада је Јаков Јаша Љотић, који је рођени брат Димитрија Мите Љотића, лично отишао у Хиландар и уверио се и објавио тај апел у зборашком гласилу "Искра". Јаша је иначе убијен од УДБЕ десетак година касније. Одмах након његове посете, истог момента отишла су прво четворица Збораша: Митрофана, Агатон, Симеон и добровољачки командант Вита Радојичић. касније отац Јован. После им се придружио и пети збораш Богдан Штекић, касније отац Јустин.

Овим непроцењивим доприносом покрета Збор, манастир Хиландар у последњем тренутку успева да испуни тражену минималну квоту калуђера и остаје у власништву Српске Православне цркве. После једне од најтеже кризе наше највеће светиње током свог скоро миленијумског постојања, створила се огромна захвалност Хиландара  према Збору која је остала и до дана данашњег. Између осталог само један од доказа за тако нешто је и чињеница да је Хиландар у знак захвалности зборашима, издао књигу "Светло истине" 1994. године.
--------------------------------------------------------
ЧУВАМО ИСТОРИЈУ, ТРАДИЦИЈУ И ХЕРОЈЕ !
Димитрије Љотић и Марисав Петровић са Добровољцима.
Изображение
Потврда и ознака добровољца.
(https://t.me/serbianvolunteercorps)
Изображение
Срећна слава свима који славе!

(на слици Св. Арх. Михајло протерује сатану и његове побуњенике.)

(https://t.me/serbianvolunteercorps)
Изображение
Свети Архангел Михаило је за једну ноћ погубио 185 хиљада војника цара асирског Сенахерима за казну да не хуле име Божије !
Није ли Архангел Михаило и данас жив !?
Али нема за кога да се бори, нема коме да помаже.
Зар ће да помаже ономе ко га псује, ко окреће леђа Богу, ономе који каже да је хришћанин а у цркву иде двапут годишње ?

О, Велики Архангеле Михаило! Победи све противнике наше Силом Часног Животворног Крста Господњег, Молитвама Пресвете Владичице Богородице и Светих Апостола, и Светитеља Николаја Чудотворца, Светог Пророка Божијег Илије, Светог Андрије јуродивог, Светих Великомученика Никите и Евстатија, и Светих Светитеља, Преподобних, Мученика, и Свих Светих, и свих Небеских Сила.
Амин.
Изображение
Милош Црњански!

"Већ годинама у нашем друштву неко врти саботажу свега што је државно, а у интелектуалним круговима свега што је национално - откуда ти конци, где је тај (((паук))) који ту паучину тка?"

Објава преузета са инстаграм странице romanticniavanturizam

(https://t.me/serbianvolunteercorps)
Изображение

Найдено 80 постов