Телеграм канал ''
388 подписчиков
350 просмотров на пост


Детальная рекламная статистика будет доступна после прохождения простой процедуры регистрации


Что это дает?
  • Детальная аналитика 713'118 каналов
  • Доступ к 256'229'827 рекламных постов
  • Поиск по 1'076'614'445 постам
  • Отдача с каждой купленной рекламы
  • Графики динамики изменения показателей канала
  • Где и как размещался канал
  • Детальная статистика по подпискам и отпискам
Telemetr.me

Telemetr.me Подписаться

Аналитика телеграм-каналов - обновления инструмента, новости рынка.

Найдено 22 поста

Рад закључује да годишња вакцинација против грипа може потенцијално повећати осетљивост на нове вирусе.

У раду под насловом „Годишња вакцинација против вируса грипа омета развој специфичног за вирус CD8+Т ћелијског имунитета код деце,“ је напоменуто да „ово може учинити малу децу, која раније нису била заражена вирусом грипа, подложнијом инфекцији пандемијским вирусом грипа новог подтипа.“

Да ли су лекари који хушкају јавност да су "деца највећи преносиоци" и да "вакцинацијом сваког детета штитимо оне преко 65 година", узели у обзир да постоје радови који указују да имунитет деце може бити ослабљен за нове варијанте вируса грипа и да ли су о томе обавестили родитеље?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3209321/
Web-страница:
Annual Vaccination against Influenza Virus Hampers Development of Virus-Specific CD8+ T Cell Immunity in Children
Infection with seasonal influenza A viruses induces immunity to potentially pandemic influenza A viruses of other subtypes (heterosubtypic immunity). We recently demonstrated that vaccination against seasonal influenza prevented the induction of heterosubtypic ...
Једна од најтеже објашњивих обавезних вакцина у нашем календару имунизације је вакцина против хепатитиса Б која се даје одмах у породилишту (прва доза).

Теоретски гледано, болест која се преноси путем крви и сексуалног контакта, тешко да може бити пренета новорођеној беби, с обзиром на то да се мајке у трудноћи тестирају на вирусе.

Невакцинисана деца овом (и сваком другом) вакцином не могу похађати обданишта, што је потпуно неразумно.

Доњи рад указује на пад антитела до 15 године, када би деца теоретски могла да имају користи од ове вакцине.

🔴 они који су вакцинисани у доби од 6 месеци до 4 године имали су најнижи ниво антитела са 15 година

🔵Нивои антитела су се највише смањили код особа имунизованих у доби од 4 године или млађој.

http://annals.org/aim/article-abstract/718241/antibody-levels-protection-after-hepatitis-b-vaccination-results-15-year

Остаје питање, по ком се "научном основу" онда породиље које одлажу ову вакцину, третирају као криминалци уз прекршајну пријаву и пријаву центру за социјални рад.

#СлободаИзбораЗаСвеЉудеиСвеВакцине
#ДрЈованаСтојковић
Web-страница:
Antibody Levels and Protection after Hepatitis B Vaccination: Results of a 15-Year Follow-up | Annals of Internal Medicine
Background: The duration of protection afforded by hepatitis B vaccination is unknown. Objective: To determine antibody persistence and protection from hepatitis B virus (HBV) infection. Design: Prospective cohort study. Setting: 15 villages in southwest Alaska. Participants: 1578 Alaska Natives vaccinated at age 6 months or older. Intervention: During 1981–1982, participants received 3 doses of plasma-derived hepatitis B vaccine. This cohort was followed annually over the first 11 years, and 841 (53%) persons were tested at 15 years. Measurements: Antibody to hepatitis B surface antigen (anti-HBs), markers of HBV infection, and testing to identify HBV variants. Results: Levels of anti-HBs in the cohort decreased from a geometric mean concentration of 822 mIU/mL after vaccination to 27 mIU/mL at 15 years. Initial anti-HBs level, older age at vaccination, and male sex were associated with persistence of higher anti-HBs levels at 15 years when analyzed by a longitudinal linear mixed model. After adjustment for…
Нова рецензирана студија показује да две дозе мРНА вакцине дају негативну заштиту од симптоматске инфекције САРС-ЦоВ-2, док претходна инфекција без вакцинације нуди око 50% имунитета.

Налази објављени 15. јуна, анализирали су информације више од 100.000 становника Катара заражених и неинфицираних Омикроном од 23. децембра 2021. до 21. фебруара 2022.

Аутори су упоредили ефикасност вакцина Фајзер и Модерна ЦОВИД-19, природни имунитет од претходне инфекције са другим варијантама и хибридни имунитет (комбинација инфекције и вакцинације) против симптоматске инфекције Омикроном и тешке, критичне и фаталне болести.

Истраживачи су открили да су они који су имали претходну инфекцију, али нису били вакцинисани, имали 46,1% и 50% имунитет против подваријанти БА.1 и БА.2 Омикрон више од 300 дана након претходне инфекције.

Међутим, појединци који су примили две дозе вакцина Фајзер и Модерна, а нису претходно били заражени, имали су негативан имунитет против подваријанти БА.1 и БА.2 Омикрон — што указује на повећан ризик од инфекције у поређењу са неким без претходне инфекције и вакцинације. .

Шест месеци након друге дозе Фајзера, имунитет против било које инфекције Омикроном пао је на -3,4%.

За две дозе Модерне, имунитет против било које инфекције Омикроном пао је на -10,3% око шест месеци након последње дозе.

Аутори су рекли да су три дозе Фајзера повећале имунитет на преко 50%, али је имунитет измерен тек у просеку од 42 дана након треће дозе, показујући брз пад имунитета у веома кратком временском периоду.

За поређење, они који су претходно били заражени имали су 50% имунитета чак и 300 дана након инфекције.

Након шест месеци, студија је показала да је ефикасност вакцине пала на негативне бројке 270 дана након друге дозе, предвиђајући брже слабљење имунитета за вакцине у поређењу са природним имунитетом.

Научни радови указују да је стављање вакцинисаних у неки привилогован положај, груба манипулација, а оптуживање невакцинисаних за нека будућа обољевања, нарочито имајући у виду да вакцинација не спречава ширење вируса - чист криминал.

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2203965?query=featured_home
Web-страница:
Effects of Previous Infection and Vaccination on Symptomatic Omicron Infections | NEJM
Original Article from The New England Journal of Medicine — Effects of Previous Infection and Vaccination on Symptomatic Omicron Infections
Вероватно знате за неког ко је желео да пријави нежељено дејство вакцине које је чак наведено у упутству за исту, али га је лекар обесхрабрио речима да "за 20 година своје праксе то никада није видео". Да бисмо нешто видели, морамо знати шта тражимо и бити обучени за то.

Доњи рад је истраживао да ли на педијатријским специјализацијама у Америци, постоје "тренинзи" специјализаната у вези безбедности вакцина.

Анкета је послата на 199 чланова америчких директора педијатријских специјалистичких програма ; Анкету је завршило 92 ( 46,2%). Тридесет осам испитаника (41%) је прошло формалну обуку о безбедности вакцина за педијатријске специјализанте на својим програмима; 54 (59%) није.

Од оних који нису, већина (81,5%) била је заинтересована за формалну обуку о безбедности вакцина за своје пацијенте.

Од свих испитаника, 78% се сложило да је обука о безбедности вакцина високи приоритет за образовање спевијализаната.

„Већина испитаних педијатријских специјализираних програма не укључује формалну обуку о сигурности вакцина; ипак, такву обуку подржавају директори програма педијатријске специјализације као приоритет за педијатријске специјализанте."

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24731808
Web-страница:
Formal training in vaccine safety to address parental concerns not routinely conducted in U.S. pediatric residency programs - PubMed
Most pediatric residency programs surveyed do not include formal training on vaccine safety; yet, such training is supported by pediatric residency program directors as a priority for pediatric residents.
У медијима, али и из уста "струке" може се чути само лицемерно позивање на "поштовање закона", тачније Закона о заштити становништва од заразних болести, који у члану 32 каже да "нико не може да одбије обавезну вакцинацију".

Иако је овај члан видно у супротности са чланом 25 Устава, у супротности је целокупна вакцинална политика и понашање лекара приликом ове интервенције. И лекари, а богами и судије које процесуирају родитеље због невакцинације деце, у потпуности игноришу Закон и правима пацијената који у члану једанаест у 5 од 6 ставова прописује ОБАВЕШТЕЊE о нежељеним дејствима, у ставу два, чак иако га пацијент не тражи.

У пракси, ово је готово непостојеће, у најбољем случају максимално релативизовано и игнорисано.

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_pravima_pacijenata.html
Web-страница:
Zakon o pravima pacijenata
Pronađite prečišćene propise Republike Srbije u okviru sekcije Besplatni propisi na našem sajtu.
У Великој Британији је исплаћена прва одштета због смрти узроковане вакцинацијом против к*вида.

У тексту ББЦ-ја сазнајемо да се одштете за вакцинацију у тој земљи исплаћују од 1979. године.

После скоро пола века, у Србији се негирају нежељена дејства вакцина, а људи који се позивају на тврдње произвођача , прозивају се антиваксерима и сатанизују.

https://www.euronews.rs/evropa/vesti/52831/bbc-prva-odsteta-zbog-smrti-izazvane-vakcinacijom-astrazenekom-u-velikoj-britaniji/vest
Web-страница:
BBC: Prva odšteta zbog smrti izazvane vakcinacijom "AstraZenekom" u Velikoj Britaniji
Žena u Velikoj Britaniji, čiji je partner preminuo nakon dobijanja vakcine AstraZeneke, postala je prva osoba koja je dobila odštetu.
Аутори наводе да тренутне вакцине против хепатитиса Б и хуманог папилома вируса (ХПВ) имају потенцијал за унакрсну реакцију са људским протеинима, као и могућност да их измене, што може довести до неких болести.

"Да би се „поништили потенцијални ризици унакрсне реактивности у протоколима вакцинације предлаже се да се користе само вакцине засноване на секвенцама које су јединствене за патогене“.

„Подаци подржавају могућност унакрсних реакција између два вирусна антигена (који се користе у анти-ХБВ/ХПВ вакцинама) и хуманих протеина који, када су промењени, могу бити повезани са неуропсихијатријским, кардиоваскуларним и метаболичким болестима као и болестима мултипла склероза, амиотрофична латерална склероза, дијабетес и изненадна смрт.”

Пре вакцинације имате право на информације о безбедности предложене мере, а лекар обавезу да вас информише, чак иако га не питате, према Закону о правима пацијената.

Линк до научног рада⬇️
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/27490205/
Web-страница:
From HBV to HPV: Designing vaccines for extensive and intensive vaccination campaigns worldwide - PubMed
HBsAg and HPV L1 proteins - the HBV and HPV antigens utilized in current vaccines - share amino acid sequences with human proteins such as cardiomyopathy-associated protein 5, titin, protein-arginine deiminase, E3 ubiquitin-protein ligase RNF19A, bassoon, G-protein coupled receptor for fatty acids, …
Научни докази благотворног и лековитог дејства поста на организам⬆️
Web-страница:
СМЕРНИЦА КА ЗДРАВЉУ – ПОСТ
ПОСТ КАО ПРИРОДНА ТЕРАПИЈА У ЛЕЧЕЊУ И ПРЕВЕНЦИЈИ БОЛЕСТИ michalsenA. 2013. Fasting therapy for treating and preventing diseases Препоручени дневни унос калорија износи 2000 килокалорија (кк) за жен…
Након вакцинације против ХПВ-а и неких других вакцина могу се јавити неки демијелинизацијски поремећаји, који често резултирају неуролошким проблемима, што потврђује и доњи рад⬇️

„Упркос изјавама о безбедности ХПВ вакцине, региони у Колумбији пријавили су несразмерно велики број случајева неуропатског бола (у односу на очекиване реакције које је објавила фармацеутска компанија која производи Гардасил).

Важно је напоменути да је појава демијелинизирајуће болести после вакцинације, упркос томе што је ретка, није занемарљива. Ова врста компликација је пријављена за више вакцина као што су грип, ХПВ, хепатитис А или Б, беснило, богиње, жута грозница, антракс, менингокок и тетанус."

Сваки пацијент или његов старалац, има права да буде обавештен о свим могућим нежељеним дејствима, према Закону о правима пацијената.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5967601/
Web-страница:
Discrepancies in the evaluation of the safety of the human papillomavirus vaccine
Despite being more than ten years since its introduction, global acceptance to the human papillomavirus (HPV) vaccine is still low. The immunogenetic background of the host, and HPV antigen recognition, are important in natural HPV infection, and should ...
Web-страница:
Најсмешнија комора у историји
Опште је познат прогон који широм света доживљавају лекари који се успротиве вакцинашкој пропаганди која тражи да се уведе обавезна вакцинација науштрб медицинске етике и људских права. Имала сам ч…
Док "струка" на телевизији каже да је примати вакцине са алуминијумом исто што и јести туњевину, струка показује у својим истраживањима да вакцине које садрже алуминијум могу довести до наслага алуминијума у ​​слезини и мозгу.

„Интрамускуларна ињекција вакцине која садржи алуминијум, била је повезана са појавом таложења алуминијума у ​​удаљеним органима, као што су слезина и мозак где су откривени годину дана након ињекције.

Наноматеријали се могу транспортовати ћелијама моноцитне лозе до крви и слезине и мозга. Ово се дешава у малом проценту у нормалним условима, упркос његовом снажном неуротоксичном потенцијалу.

Међутим, континуирано повећање дозе овог слабо биоразградивог ађуванса у популацији може постати несигурно, посебно у случају прекомерне имунизације или незреле/промењене крвно-мождане баријере."

Родитељи и пацијенти у Србији хронично су ускраћени са комплетне информације о вакцинама, што је противно Закону о правима пацијената и праву на обавештење које важи чак иако је на снази политика обавезне вакцинације.
https://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/1741-7015-11-99
Web-страница:
Slow CCL2-dependent translocation of biopersistent particles from muscle to brain - BMC Medicine
Background Long-term biodistribution of nanomaterials used in medicine is largely unknown. This is the case for alum, the most widely used vaccine adjuvant, which is a nanocrystalline compound spontaneously forming micron/submicron-sized agglomerates. Although generally well tolerated, alum is occasionally detected within monocyte-lineage cells long after immunization in presumably susceptible individuals with systemic/neurologic manifestations or autoimmune (inflammatory) syndrome induced by adjuvants (ASIA). Methods On the grounds of preliminary investigations in 252 patients with alum-associated ASIA showing both a selective increase of circulating CCL2, the major monocyte chemoattractant, and a variation in the CCL2 gene, we designed mouse experiments to assess biodistribution of vaccine-derived aluminum and of alum-particle fluorescent surrogates injected in muscle. Aluminum was detected in tissues by Morin stain and particle induced X-ray emission) (PIXE) Both 500 nm fluorescent latex beads and vaccine…

Найдено 22 поста